Waarom kunstgras in de tuin?

Weet u waarom kunstgras in de tuin steeds populairder wordt? Voorheen had kunstgras een slechte naam, omdat het vaak een uitgerold plastic tapijt was met harde sprieten en er nep en goedkoop uitzag.

Tegenwoordig is het heerlijk om met blote voeten op te lopen en is een kunstgrasgazon nauwelijks van natuurgras te onderscheiden.

Waarom wilt ú kunstgras in de tuin?

Alle voordelen op een rij:

Onderhoudsarm:
Stelt u zich eens voor dat u gewoon rustig kunt zitten in de tuin, zonder dat er nog van alles moet gebeuren. Genieten van het zachte gras onder uw voeten, geen last van hooikoorts of gemaaid gras dat het huis in gelopen wordt. En krijgt u onverwachts bezoek? Geen probleem, want uw tuin ziet er altijd netjes uit.

Altijd fris en groen:
Kent u die plekken in het gazon die altijd lelijk worden? Schaduwrijke gebieden, zoals onder bomen, tuinmeubels of speeltoestellen. Of rondom het (kinder)zwembad waar uw grasmat in een gladde modderpoel verandert. Kunstgras oogt fris en natuurlijk, en u heeft altijd een verzorgd grasveld.

Met de juiste ondergrond laat zelfs uw tuinmeubilair geen kuiltjes achter in het kunstgras.

Wist u dat kunstgras verticaal verwerkt kan worden? Ook uw traptreden in de tuin en omheining zien er altijd groen en netjes uit. Bekijk hier onze Kunstgrasproducten.

Schoon:
Zonnen zonder deken en picknicken zonder kleed. U en uw (klein)kinderen kunnen onbezorgd zonnen en spelen op het kunstgras, want kunstgras laat geen vlekken achter op kleding. Ook fijn: in kunstgras zitten geen mieren of andere kleine kruipers.

Direct droog:
Zeker op kleigrond kan natuurgras nog lang nat en drassig blijven. Kunstgras is met de juiste onderbouw direct weer droog na een regenbui. Zo geniet u nog langer van uw tuin en kunnen de (klein)kinderen weer snel buiten spelen!

Duurzaam:
Door verstening van uw tuin kan regen moeilijker wegzakken in de grond. Kunstgras laat water sneller door dan natuurgras, waardoor wateroverlast wordt tegengegaan.

Gezond:
Regelmatig komen kunstgrassportvelden in het nieuws. Particulier gelegd kunstgras wordt, in tegenstelling tot een sportveld, gevuld met zand en levert daardoor geen gezondheidsrisico’s op.

Geen groene of vieze vingers, wel een groene tuin

Kortom, kwalitatief goed kunstgras in uw tuin heeft veel voordelen.

Weet u waarom u kunstgras in de tuin wilt? Bekijk dan hier welk product het beste bij uw wensen past of vraag meteen gratis een offerte aan.

  • ONderhoudsarm

  • Altijd fris en groen

  • Schoon

  • Direct droog

  • Duurzaam

  • Gezond